fbpx
Bei Mutti
Over ons
Hét Schnitzel restaurant van Oosterbeek

Bei Mutti is een familierestaurant met een menukaart vol schnitzels. Onze schnitzels komen rechtstreeks vanuit Oostenrijk en serveren wij in ons restaurant in Oosterbeek. Naast varkensschnitzels vind je bij ons ook kalkoenschnitzels op de kaart. Maak je schnitzel helemaal naar wens af met de verschillende sauzen en garnituren. 

Heb je zin in een ander gerecht?

Wij serveren ook diverse andere vlees-vis- en vegetarische gerechten. Voor de kids zijn er heerlijke kindermenu’s met een leuke verrassing. Reserveer snel je tafel. We kijken uit naar je komst!

Schnitzel Weetje:
Wist je dat…
  • De geschiedenis van de schnitzel gaat terug naar Noord-Italië. In 1148 werd er in de Basiliek van Sint-Ambrosius een gerecht geserveerd genaamd “Cotoletta alla Milanese”, welke kotelet op zijn Milaans betekent. Dit gerecht was vergelijkbaar met de schnitzel. Het gerecht bestond uit een stuk fijn gesneden kalfsvlees, geplet en gepaneerd en geserveerd met citroen. 

  • De term “Wiener Schnitzel” gaat terug tot ten minste 1862. Het gerucht gaat rond dat de beroemde Oostenrijkse Radetzky, die veel tijd in de buurt van Milaan doorgebracht heeft, het gerecht in Oostenrijk heeft geïntroduceerd bij de keizer. 

  • Het idee om taai vlees mals te maken door middel van plat te slaan en er schnitzels van te maken  is duidelijk één van de oudste overblijfselen van de geschiedenis van de mens op culinair gebied. De Romeinen waren de eersten die deze techniek toepasten. Er is een recept teruggevonden van een dun stukje gepaneerd en gebakken vlees in een van de kookboeken van Apicius. De Romeinse legers brachten hun culinaire vaardigheden mee naar de Germaanse landen.
Vacatures
Wij zoeken jou!

Wij zijn altijd op zoek naar getalenteerde collega’s. Staat de functie die jij zoekt er niet bij?

Je mag ons altijd een sollicitatie sturen door middel van het sollicitatieformulier. 

  • Zelfstandig werkend kok
  • Bediening
  • Afwas
Close
Close